Brownies Change thame : Brownies   A A A  
    
Tarikh cipta: 22-12-2014 | Kemaskini Terakhir: 22-12-2014, 08:00:56

PENGENALAN

 

PENGENALAN
 
Portal Selangor menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access. Dimana ia diharap dapat membantu mereka dalam melayari laman web ini dengan lebih mudah, cepat dan berkesan. Disamping itu, kemudahan ini disediakan bagi memenuhi matlamat W3C Web Accessibility Initiative (WAI) dan Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 supaya menjadikan laman web mesra pengguna terhadap keperluan OKU.
 
Antara kemudahan yang disediakan dalam Portal Selangor PENGENALAN

Portal JKR Selangor menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access. Dimana ia diharap dapat membantu mereka dalam melayari laman web ini dengan lebih mudah, cepat dan berkesan. Disamping itu, kemudahan ini disediakan bagi memenuhi matlamat W3C Web Accessibility Initiative (WAI) dan Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 supaya menjadikan laman web mesra pengguna terhadap keperluan OKU.

Antara kemudahan yang disediakan dalam Portal Selangor :

 

1. Pengguna warga tua

Pengubah saiz teks - Portal JKR Selangor juga menyediakan kemudahan pilihan saiz dan warna teks yang berbeza. Pilihan saiz dan warna teks tersebut dipaparkan di ruangan paling atas sebelah kanan Portal JKR Selangor. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil serta kontras warna, mengikut kesesuaian.

changetheme

 

2. Pilihan Bahasa

 

Terdapat pilihan bahasa yang disediakan oleh Portal Selangor iaitu Bahasa Inggeris. Pengguna boleh memilih bahasa yang bersesuai dengan mereka untuk membaca kandungan di Portal JKR Selangor. Menu pilihan bahasa terdapat di ruangan paling atas sebelah kanan Portal JKR Selangor. 

 

*Pilihan ke portal Bahasa Inggeris masih di dalam proses pengemaskinian dan tambahbaik. Mohon maaf di atas kesulitan.*